Штурми Авдіївки: РФ перекинула спецпризначенців, застосовують більше танків

Російська Федерація продовжує штурми в районі Авдіївки. Туди було перекинуто підрозділи російських спецпризначенців. Про це заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі національного телемарафону.
"Бачимо наміри ворога, він хоче оперативного оточення Авдіївки. Ми протидіємо, лінія фронту рухається в обидві сторони", – розповів він.

За його словами, росіяни біля Авдіївки раніше застосовували тактику малих піхотних груп. Однак останнім часом вони змінили свої дії і стали залучати більше бронетехніки – танки та бойові машини піхоти. Окрім цього до Авдіївки було перекинуто спецпідрозділи.

"Там регулярна російська армія, дуже добре підготовлена, мотострілки, десантники, є спецпризначенці", – заявив він.

Ситуація в районі Авдіївки
Авдіївку називають "воротами до Донецька", російські загарбники з осені 2023 року намагаються захопити місто. Як зазначають українські військові, росіяни втрати у боях за Авдіївку десятки тисяч солдатів.
Наразі загарбникам вдається заходити на околиці Авдіївки. Ще одним форпостом оборони залишається коксохім.
Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш зазначив, що окупаційні війська перебувають у приватному секторі міста, але до "все пропало" ще далеко.
У ЗСУ вважають, що якщо окупаційні війська вийдуть до артерії постачання в Авдіївці, це ускладнить логістику наших військ.