У підвалах Авдіївки залишаються цивільні, евакуювати їх неможливо – Барабаш

У підвалах розбитих будинків в Авдіївці залишаються цивільні, але врятувати їх наразі неможливо. Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.
Як розповів Барабаш, ситуація в місті дуже складна й напружена. Лише за минулу добу, 7 лютого, ворог здійснив понад 50 масованих обстрілів по території громади та близько 30 ударів авіабомбами.
З початку року терористи завдали більше ніж 800 авіабомбових ударів по території міста, що призводить до шалених руйнувань.
"Кожного дня місто змінюється реально по годинам. На жаль, ворог тисне з усіх напрямків. Немає жодної такої ділянки навколо нашого міста, де було б десь більш-менш спокійно. Дійсно штурмують дуже великим силами. Зараз, поки що, погодні умови не дозволяють їм застосовувати техніку. Але ж, ми розуміємо, якщо впадуть морози, то поїде й техніка, і буде набагато складніше", – додав Барабаш.

В місті, як відзначив голова МВА, не залишилось вцілілої будівлі. Зокрема немає будівлі, яка б могла трохи убезпечити життя людей, оскільки ворог здебільшого застосовує КАБ-500.
"Багатоповерхові будинки складаються як карткові будинки, і дуже часто під завалами, саме у цих підвалах, залишаються люди, і на жаль, ми не маємо змоги їх звідти дістати", – розповів Барабаш.

Станом на ранок, 8 лютого, у місті досі перебуває 941 цивільна особа. Вчора евакуація з міста не проводилась з міркувань безпеки – ворог сильно обстрілював дорогу.
"На жаль, усе менше і менше людей, які допомагають нам з евакуацією. Крім "Білого янгола", поліції і представників військової адміністрації є ще певне коло волонтерів, хлопців, які допомагають нам з евакуацією", – відзначив Барабаш.