У Повітряних силах назвали критерії для пілотів на F-16

Українські пілоти, які проходять навчання на літаках F-16, відбирались з урахуванням декількох критеріїв. Це підготовка, бойовий досвід та знання англійської мови. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.
За його словами, навчатися поїхали пілоти, які склали відповідні тести.
"Одними з критеріїв відбору пілотів є бойова підготовка, бойовий досвід, навченість і знання англійської мови, щоб швидко засвоювати матеріал", – сказав Ігнат.

Речник повідомив, що підготовка проходить відповідно до плану та графіків
"Вони опановують літаки вже в повітрі. Потрібно розуміти, що наші пілоти стикнуться в Україні із викликами, з якими, можливо, навіть інструктори не надто стикались у своїй професійній діяльності. А це – перехоплення таких цілей, як "шахеди", крилаті ракети. Цього всього ще можна вчитися безпосередньо там, із західними інструкторами", – сказав він.

Ігнат додав, що той досвід, який пілоти здобудуть на навчанні, вони вже на практиці застосовуватимуть в Україні.
F-16 для України
Союзники України у 2023 році створили авіаційну коаліцію для передачі нашій державі сучасних винищувачів F-16. Коаліцію очолили Нідерланди й Данія.
Нещодавно офіційно стало відомо, що перша група українських пілотів завершила базову програму навчання у Британії та розпочала тренування на винищувачах F-16 у Данії.
У Пентагоні заявили, що Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 вже цього року. А речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошував, що партнери готові передати Україні літаки, але потрібно завершити підготовчі роботи.