У Повітряних силах прокоментували результат роботи ППО

У ніч на 8 січня Російська Федерація випустила по Україі багато ракет, що летять по балістичній траєкторії, для знищення яких Силам бракує сучасних західних систем. Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону на прохання прокоментувати нинішній результат роботи ППО.
"Велику кількість балістичних ракет випустив ворог, це і "Кинджали" і ракети, які заходять на ціль по балістичній траєкторії (Х-22), 6 (балістичних) "Іскандерів", С-300/С-400. Це все летить по балістичній траєкторії.
Треба розуміти, що такі цілі можна збивати лише засобами, які можуть це робити, зокрема системами Patriot. Тому – такий результат сьогодні. Багато вже кажуть "не надто великий відсоток збиття". Відсоток залишається таким, як і був (зокрема по ракетах Х-101, яких нині знищено 18 із 24)", – сказав Ігнат.

Ігнат також зауважив, що нині було збито 100% "Шахедів", запущених по Україні в ніч на 8 січня (8 із 8). Також, за словами речника Повітряних сил, не всі ракети, які запустив ворог, досягли цілі. Однак ці деталі розкриватися не будуть, щоб не "полегшувати життя ворогу".