Удар по Україні 2 січня: загинуло 5 людей, ще 130 постраждалих (Оновлено)

У результаті масованого удару росіян 2 січні, в Україні загинуло 5 людей, ще 130 – постраждало, у самому Києві продовжують ліквідувати пожежі.
Про це повiдомила пресслужба ДСНС.

"Загалом на даний час внаслідок атаки по Україні загинуло 5 людей, ще 130 – постраждало".

Рятувальники повідомили, що станом на 16:00 підрозділи ДСНС продовжують ліквідовувати пожежі за двома адресами у Подільському районі Києва.
Також у Харкові тривають роботи з демонтажу аварійних конструкцій житлового будинку.
Рятувальники відзначили, що під час масованого обстрілу на місцях було задіяно понад 500 рятувальників та 111 одиниць техніки.
Оновлено: Станом на 17:00 до 127 збільшилася кількість постраждалих загалом по Україні. Кількість загиблих не змінилась.
Оновлено: Станом на 18:00 рятувальники повідомили про 129 постраждалих. Роботи з ліквідації тривають у Харкові та у столиці.
О 18:30 у МВС повідомили про 130 постраждалих загалом в Україні. 61 з них у Харківській області, 52 у місті Києві, 16 у Київській та 1 у Запорізькій областях.
Що було раніше: 2 січня росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілили по столиці.
Передсторія:
Це вже друга масована атака по Україні і столиці зокрема за останні 5 днів. Вночі та вранці 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. На другий день після атаки президент Володимир Зеленський повідомив, що загинули 39 осіб. Пізніше кількість жертв цього удару зросла. Тільки у Києві загинули 28 людей. Тоді окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей – безпілотників і ракет різного типу. ППО вдалося знищити 114 із них. За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння.