РФ не рахується з втратами, щоб створити враження необмежених ресурсів – Годжес

Росія не рахується з втратами у живій силі на полі бою, аби створити враження необмеженості людських ресурсів і підірвати волю українців до боротьби, а Заходу – до підтримки України. Таку думку висловив екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в ефірі телемарафону, коментуючи наступальні операції Росії, проведені восени.
"Я вважаю те, що ми бачимо, – це спроба Кремля створити перед Заходом враження, що в Росії є необмежені ресурси, що вони будуть з’являтися знову і знову", – сказав Годжес.

Він констатував, що Кремль не переймається втратою своїх солдатів, яких набирають здебільшого з далеких від Москви та Санкт-Петербургу етнічних регіонів.
"Вони (російське керівництво, – ред.) готові втрачати сотні солдатів щодня, аби тільки це виглядало так, що в них є безмежна кількість резервів", – зауважив генерал.

За його словами, у Кремлі розраховують у такий спосіб підірвати волю українців до боротьби, а в Заходу – бажання допомагати Україні, оскільки в Росії знають, що у них "немає можливості завдати Україні рішучого нокауту".
Як повідомлялося, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 780 російських загарбників.