Грудень став найважчим для ЗСУ на Таврійському напрямку – речник

На Таврійському напрямку грудень став найважчим місяцем за увесь 2023 рік. Причина – постійні штурми російських окупантів в районі Мар'їнки та Авдіївки. Про це заявив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефір телемарафону.
"Найважчий місяць, на мою особисту думку, останній. Тому що ворог увесь час штурмує Мар'їнку, Авдіївку, зазнає значних втрат, але суне вперед і намагається взяти чи до кінця року, чи є якийсь інший термін. Але я вважаю, що за кількістю атак, за тиском на наші підрозділи – крайній місяць цього року найважчий", – розповів Штупун.

Він також прокоментував заяви окупантів про нібито захоплення Мар'їнки.

"Справа у тому, що у Мар'їнці на півночі ще знаходяться наші підрозділи, тому пропаганда ворога звичайно працює, але, по факту так. Наразі ворог продовжує обстрілювати наші підрозділи з артилерії. Далі він намагається більше тиснути вже на Новомихайлівку", – зазначив речник.

Як повідомив Штупун, на Таврійському напрямку за минулу добу російські окупанти збільшили кількість авіаударів, а в порівнянні з позаминулою у два рази зросло застосування дронів-камікадзе – майже до сотні.
"На чотирьох напрямках зафіксовано скиди керованих авіабомб, тобто, по усій лінії бойового зіткнення ворог активізував авіацію. Основні зусилля противник зосереджував на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках. Продовжує активні піхотні атаки за підтримки дуже значної кількості бронетехніки", – розповів речник.