Супутник показав знищений ВДК “Новочеркаськ” і ще один корабль під водою

Журналіст-розслідувач газети The New York Times Крістіан Тріберт опублікував новий супутниковий знімок залишків великого десантного корабля "Новочеркаськ" російських загарбників після атаки у районі Феодосії.
Про це повiдомив Тріберт у соцмережі Х.

"Залишки російського десантного корабля класу "Ропуха" у східному порту Феодосії можна побачити димлячими і значною мірою затопленими на цьому супутниковому знімку Maxar, зробленому вчора, 26 грудня. Другий знімок від 5 грудня для порівняння".
Також на супутниковому знімку видно, як ще одне судно пішло частково під воду.
Передісторія:
Близько 3 години ночі 26 грудня в районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи. Повідомлялося, що підірвали корабель нібито з іранськими боєприпасами, в порту виникла пожежа. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ". Пізніше стало відомо, що ВДК "Новочеркаськ" знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил. Міноборони Росії повідомило, що ВДК "Новочеркаськ" зазнав пошкоджень у Феодосії цієї ночі "під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет". За твердженням російського Міноборони, "під час протиповітряного бою засобами ППО знищено два українських Су-24, які здійснювали пуск ракет". У Повітряних силах ЗСУ це спростували.