Мобілізовані можуть самі обрати бригаду для служби – ЗСУ

Військовозобов'язані самі можуть обрати конкретну бригаду для служби у Збройних силах України. Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.
За його словами, військовозобов'язані самі можуть обрати бригаду для мобілізації.
Для цього потрібно зв'язатися з конкретним з'єднанням, отримати відношення, з'явитися до територіального центру комплектування та укласти контракт до оголошення демобілізації.
"Тоді ви служитимете на тій посаді, яку самі обрали", – зазначив Фітьо.

Законопроєкт про зміни в мобілізації
Кабінет міністрів вніс до Верховної ради законопроєкт про зміни в мобілізації. У документі, зокрема, пропонується знизити віковий поріг мобілізації з 27 до 25 років, скоротити перелік категорій, що не їй підлягають, а також розсилати повістки до ТЦК електронною поштою.
Відповідний законопроєкт внесли до парламенту після того, як президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що Генштаб попросив додатково мобілізувати 450-500 тисяч осіб.
За його словами, для ухвалення такого рішення має бути комплексний план, який, серед іншого, торкнеться питань тих, хто воює з першого дня повномасштабного вторгнення.