На Таврійському напрямку окупанти атакують піхотою за підтримки авіації – Тарнавський

На Таврійському напрямку Сили оборони України за добу знищили 402 російських військових і 42 одиниці ворожої техніки, ще восьмеро загарбників на цій ділянці фронту здалися в полон. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.
На вказаному напрямку Сили оборони знищили два ворожі танки, десять бойових броньованих машин, п'ять артилерійських систем, дві реактивні системи залпового вогню, 17 безпілотників і дві одиниці спеціальної техніки загарбників.
"Серед спаленого і гордість оборонпрому окупантів – танк Т-90М "Прорив", – зауважив Тарнавський.

Ще 37 одиниць ворожої техніки українські захисники пошкодили. Також Сили оборони знищили на Таврійському напрямку п'ять складів боєприпасів РФ.

Російські війська основні зусилля зосереджували на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках.
Ворог проводить активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки й авіації, застосовує керовані авіаційні бомби.
В операційній зоні ОСУВ "Таврія" протягом доби загарбники провели 40 бойових зіткнень, здійснили 16 авіаційних і 906 артилерійських ударів.
"Є інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях, зокрема, у підрозділах 1-го армійського корпусу. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців", – зазначив командувач.

Тарнавський висловив подяку бійцям, які "сміливими та рішучими діями змушують ворога це робити".