Данілов про посилення мобілізації: Найближчим часом буде рішення

Питання мобілізації порушувалось на чотирьох крайніх засіданнях Ставки верховного головнокомандувача. Найближчим часом буде знайдено рішення щодо цього питання. Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.
За словами Данілов, під час кожної ставки президент Володимир Зеленський ставив "питання про справедливість".
"Щоб у нас не було явищ, коли одні зараз захищають країну, а інші перебувають в інших точках планети, відпочивають на курортах, включно з представниками влади. В даному випадку 100% на тому, на чому наполягає президент, – це, перш за все, справедливість", – додав секретар РНБО.

За його словами, Міністерство оборони й Генеральний штаб ЗСУ пропонують своє бачення, втім, остаточного рішення щодо мобілізації 500 тисяч громадян має ухвалити парламент. Він відзначив, що дискусія не є простою, але озвучені цифри дійсно потрібні.
"Але йдеться не про ситуацію сьогодні на сьогодні, а про те, що за певний період часу, ймовірно, можемо очікувати, що нам потрібно буде залучати певну кількість громадян для захисту нашої країни", – відзначив Данілов.
Окрім того, мобілізованих необхідно підготувати й вони мають чітко розуміти на які терміни йдуть й коли в них будуть відпустки та ротація.
"Саме про це є дискусії на Ставці. Думаю, що найближчим часом ми з вами знайдемо відповідь на це питання", – зазначив секретар РНБО.