ЗСУ: Збій у “Київстарі” не вплинув на дії українських військових

Збій у роботі мобільного оператора "Київстар" не вплинула на дії українських військовослужбовців.
Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

"На лінії фронту військові користуються дещо іншим зв'язком. Абсолютно немає впливу ситуації на дії військовослужбовців. Тому для звичаних цивільних громадян, можливо, є якісь незручності, але для військовослужбовців абсолютно не має жодного значення".
Передісторія:
Зранку 12 грудня у мережі Kyivstar стався масштабний технічний збій. Через це можуть бути недоступні послуги зв'язку та інтернет у частини абонентів. Збій у мережі оператора вплинув також на національний роумінг. У мобільному операторі підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі зранку 12 грудня стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці. Гендиректор мобільного оператора Kyivstar Олександр Комаров заявив, що терміни відновлення роботи сервісів оператора незрозумілі. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що абоненти Kyivstar, які опинились поза зоною досяжності, можуть звернутись по допомогу до правоохоронців. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на Kyivstar за 8 статтями Кримінального кодексу. Перевіряється версія причетності російських спецслужб.