Зеленський назвав чисельність Сухопутних військ ЗСУ

У Сухопутних військах Збройних сил України служать майже 600 тисяч бійців різних родів військ. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.
"Сухопутні війська України. Майже 600 тисяч воїнів різних родів військ. Сміливі. Героїчні. Потужні", – написав Зеленський.

За його словами, багатьох бійців вже відзначено державними нагородами.

"Багатьох пам’ятатимуть завжди побратими за силу й допомогу в бою. Багатьом вдячні наші люди за звільнення нашої землі, міст і сіл, за можливість пишатися потужністю української армії. Багатьох ми сьогодні згадуємо, коли вшановуємо українських героїв, які віддали свої життя заради нашої держави й людей. Слава нашим захисникам! Дякую кожному солдату, кожному сержанту, кожному командиру за міць, яку ви даєте нашій державі", – наголосив президент.
День Сухопутних військ, який відзначають щороку 12 грудня, був встановлений указом президента України від 18 жовтня 1997 року.
Сухопутні війська – найчисленніший вид Збройних Сил України, призначені для ведення бойових дій переважно на суходолі. Вони відіграють ключову роль у захисті держави та українського народу від зовнішньої збройної агресії.