У Повітряних силах розповіли про сім-карту “Київстару”, знайдену в “Шахеді”

У одному з дронів-камікадзе "Шахед", які Росія запускає по території нашої країни, було знайдено SIM-карту українського оператора "Київстар". Наразі спеціалісти вивчають, як карта опинилася у ворожому безпілотнику і навіщо вона там взагалі потрібна. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.
"Спеціалісти вже вивчають. Зрозуміло, що все що знаходиться вивчається спеціалістами й не завжди потрібно це видавати, чи знаємо ми щось, чи не знаємо. Але такі випадки є. Вони оприлюднені", – сказав Ігнат.

За його словами, наразі з'ясовується, навіщо в російських дронах потрібна SIM-карта.
"(З'ясовується – ред.) що можна робити, маючи власне SIM-карту і доступ до мережі Інтернет. Чи можна здійснювати маніпуляції з певними дронами. Профільні спеціалісти з цим розбираються. Я думаю, що вони зроблять певні висновки", – розповів речник.

Він зазначив, що ворог безумовно удосконалює своє озброєння. Це стосується як стрілецького озброєння, так і безпілотників.
"Зокрема, (росіяни – ред.) фарбують у чорний колір світлі "Шахеди", щоб ускладнити їх виявлення. Але ППО вже пристосовується і до таких ворожих так званих "модернізацій" і дає результат", – додав Ігнат.