На територію України залетіло кілька груп російських ударних дронів (Оновлено)

Кілька груп російських ударних безпілотників залетіли в Україну і рухаються її територією.
Про це повiдомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.
Перше повідомлення про те, що БПЛА перебувають на території України, з'явилося о 18:37.
О 19:26 ПС повідомили, що групи ударних БПЛА з Дніпропетровської області заходять в повітряних простір Полтавщини, курс – північно-західний, ще декілька груп летять в Дніпропетровській області.
"Полтавська, Кіровоградська, Харківська області – загроза ударних БПЛА", – йдеться в повідомленні.

Ще кілька груп перебувають в Херсонській та Миколаївській областях , курс – західний/північно-західний.

Водночас військові попередили про загрозу застосування балістичного озброєння в Сумській, Полтавській, Донецькій та Харківській областях.
Також ПС пояснили, що повітряна тривога в Харківській області пов’язана з активністю ворожої тактичної авіації. Є загроза застосування авіаційного озброєння.
Оновлено: Станом на 19:51 рух ударних дронів виглядає наступним чином: в Кіровоградській області – в напрямку Черкащини; в Миколаївської області – в напрямку Кіровоградщини та Одеської області; в Полтавській та Дніпропетровській областях – курс північно-західний.
Оновлено: Станом на 20:30 групи ударних дронів з Черкаської області рухаються в напрямку Київщини, з Одеської області – північним/північно-західним курсом, з Кіровоградської області в напрямку Черкащини, з Черкаської області через Переяслав в напрямку Київської області.
"Черкаси – перебувайте в укриттях! БпЛА в районі міста", – попередили Повітряні сили.

З півдня на північ через центр в регіонах України оголосили повітряну тривогу.
Оновлено: Станом на 20:58 рух ударних БпЛА виглядає так: у Вінницькій області (Ладижин/Тульчин) в північно західному напрямку, у Київській області (Біла Церква) в західному напрямку, ще одна група ударних БПЛА прямує з Херсонської в напрямку Миколаївської області.
Оновлено: О 21:30 Повітряні сили повідомили, що групи ударних БпЛА з Херсонської області через Миколаївську рухаються в напрямку Кіровоградської області. Декілька груп з північної та південної сторони Вінницької області летять в напрямку Хмельниччини.
У підсумку військові попередили, що загроза безпілотників типу Shahed існує у всіх областях, де оголошена повітряна тривога.
Оновлено: Станом на 23:01 Повітряна тривога залишилась оголошена у Вінницькій, Хмельницькій та Тернопільській областях. Повітряні сили повідомили, що ударні БпЛА типу "Shahed" у Вінницькій області курсом на Хмельниччину.