НАТО про контрнаступ ЗСУ: Росіяни зазнають суттєвих втрат

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав ситуацію на полі бою в Україні дуже складною. Лінія фронту з початку контрнаступу ЗСУ не сильно змінилася, однак російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і в техніці.
Столтенберг відповідаючи на питання, як виглядає ситуація на фронті в Україні та що в Альянсі готові зробити для виходу з "глухого кута" заявив, що ситуація дуже складна.
"Ми бачимо інтенсивні бойові дії. Дуже складна ситуація вздовж лінії фронту. Особливо на сході. Ми бачимо велику кількість втрат. І найінтенсивніші періоди бойових дій, які від початку війни відбувалися минулими місяцями та тижнями. І в той час лінія фронту суттєво не змінилася. Тобто ми маємо розрізняти те, що лінія фронту не пересувається і те, що відбуваються інтенсивні бойові дії", – зазначив генсек НАТО.

Він додав, що Альянс та країни-партнери "дійсно вражені хоробрістю та компетентністю ЗСУ і їх можливістю завдавати ударів за лінією оборони росіян на окупованих територіях".
"Звичайно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, які зазнає супротивник. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також, якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням. А також українці відштовхнули Чорноморський флот РФ. І це велике досягнення", – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, минулого тижня у виданні The Economist з'явилася стаття від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За його словами, ситуація на фронті могла зайти в глухий кут і зараз жодна зі сторін не може просуватися, оскільки однакового технологічно оснащена. Генерал зазначив, що війна переходить на новий етап – "позиційний", якому притаманні виснажливі бої.