ЦНС: В окупованому Токмаку росіяни привласнюють будинки де є опалення

Росіяни не справляються з підтримкою інфраструктури в окупованих містах. Тому змушені займати будинки українців для поселення особового складу.
Про це повідомляє Центр національного спротиву.
Зокрема в окупованому Токмаку цього року окупанти не змогли розпочати опалювальний сезон. Тому частина міста знаходиться без тепла.
Для того, щоб не замерзнути росіяни випитують у колаборантів про будинки українців, які поїхали з Токмака і в яких є тепло.
"Комунальники надають списки тих квартир, де власників давно не було вдома, але самі квартири під’єднані до тепломереж. Саме в такі квартири й заселюють особовий склад ворога", – пише ЦНС.

Ситуація у Токмаку Запорізької області
Нещодавно російські війська почали заселятися до багатоповерхових будинків у Токамаку, де вже живуть цивільні люди. За даними ЗСУ, таким чином окупанти й надалі мають намір дотримуватися своєї вже знайомої тактики "живого щита", і намагаються прикритися людьми на випадок прориву українських сил.
Крім того, окупанти посилюють оборону в районі Токмака, посилюють перевірки та збільшують кількість блокпостів у місті. Також окупанти у Запорізькій області затримали 15-річного підлітка за нібито "підготовку теракту".
Водночас за даними Інституту вивчення війни, ЗСУ продовжили наступ у західній частині Запорізької області.