У ЗСУ натякнули про “великі успіхи” на півдні: Потрібна інформаційна тиша

Військові закликають дотримуватись інформаційної тиші, що згодом дозволить звітувати про "великі успіхи" на південному напрямку. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.
За її словами, російські війська перейшли в інтенсивну оборону на південному напрямку. Агресор вже розуміє, що просування Сил оборони стає невідворотним.
Гуменюк зазначила, що росіяни не можуть прорахувати, з якого саме напрямку їм чекати такої небезпеки.

Наразі окупанти через невпевненість у ситуації на фронті намагаються активізувати важку артилерію, РСЗВ та тактичну авіацію.
Також вона повідомила, що відтискання з боку українських військових відбуваються на лінії від 3 до 8 кілометрів вздовж всього узбережжя.
"Лінія фронту сьогодні досить рухлива. Очевидним є факт, що ворога це притискає. Поки що ми просимо інформаційної тиші з тим, щоб запрацювала наша запланована сентенція, яка дозволить потім відзвітувати про великі успіхи", – підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні Інститут з вивчення війни (ISW) з посиланням на главу Офісу президента України Андрія Єрмака зазначив, що українські війська закріпилися на східному (лівому) березі Херсонської області.