Залужний обговорив ситуацію на фронті з начальником Генштабу Франції

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонні переговори з начальником Генерального штабу Франції Тьєррі Бюркаром. Обговорили ситуацію на фронті.
Про це повідомляє Telegram-канал Залужного.
За його словами, під час розмови були також присутні командувач Повітряних сил Микола Олещук та командувачем Військово-Морських сил Олексій Неїжпапа.
"Розповів про оперативну обстановку на фронті, перебіг бойових операцій, дії противника та його імовірні плани", – написав Залужний.

Також було обговорено важливість продовження пошуку рішень для здобуття переваги над противником у повітрі. А також у дистанційному розмінуванні та вогневому ураженні ворожих цілей.
"Окремо зупинилися на питаннях посилення засобів протиповітряної оборони, підготовки наших військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів", – підкреслив він.

Контрнаступ України
Нагадаємо, цього літа наші військові перейшли до контрнаступу відразу на декількох ділянках фронту. Активні бої точилися у Запорізькій області, а саме у напрямку Мелітополя та Бердянська. Вдалося звільнити низку населених пунктів.
Проте зараз контрнаступ майже призупинився. Однією з головних причин цього стали мінні поля та лінії оборони росіян.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна переходить на новий етап – "позиційний", якому притаманні виснажливі бої.
Також Залужний говорив, що контрнаступ України мав бути швидшим та вкластися у чотири місяці.