ISW: Україна посилює атаки на важливі об’єкти росіян

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що Україна посилює атаки на російські військові та інші важливі об’єкти в окупованій Україні та в РФ.
Україна, схоже, посилює атаки проти російських військових, об'єктів матеріально-технічного забезпечення та інших важливих об'єктів у тилових районах окупованих територій та Росії.
Головне управління військової розвідки України повідомило 12 листопада, що 11 листопада українські партизани атакували російський військовий штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області, вбивши щонайменше трьох офіцерів ФСБ і Росгвардії Росії.
Аналітики нагадують, що заява ГУР від 12 листопада з'явилася після нападу українських партизанів на колишнього голову "Народної міліції" так званої Луганської Народної Республіки ("ЛНР") 8 листопада; ударів по російській військовій базі в окупованому Скадовську Херсонської області та об'єктах Чорноморського флоту в Криму 9 листопада; а також трьох ударів у тилу і партизанських нападів у Росії 11 листопада.

Крім того, зазначають експерти, українські війська проводять ударну кампанію, спрямовану на окупований Крим, з літа 2023 року.
Ключові висновки ISW за 12 листопада
Україна, схоже, посилює атаки на російські військові, логістичні та інші важливі об'єкти в тилових районах окупованої України та Росії. Російський уряд намагається применшити масштаби своїх зусиль щодо посилення контролю над російським інформаційним простором. РФ продовжує позиціонувати себе як провідного гаранта безпеки авторитарних країн Африки. Російські війська провели обмежену серію ракетних ударів по південній Україні 12 листопада. Окупанти продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Кремінна, поблизу Бахмута, на кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області. Українські війська 12 листопада досягли незначного успіху на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі триваючих наземних операцій.