Британська розвідка про штурм Авдіївки: РФ втратила близько 200 одиниць бронетехніки

Згідно з оцінками Міністерства оборони Великої Британії, за останні три тижні під час штурму міста Авдіївка в Донецькій області російські окупаційні війська втратили близько 200 одиниць бронетехніки.
Про це йдеться у розвідувальному огляді британського Міноборони за 4 листопада.
Таких втрат російські окупанти зазнали через ефективність сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, скидів боєприпасів з безпілотників, а також високоточних артилерійських систем, зазначили в британській розвідці.
За даними відомства, після таких втрат у бронетехніці окупаційні війська РФ почали використовувати мотопіхоту для атак на Авдіївку.

Як і попередні російські наступи, штурми Авдіївки часто характеризувалися просуванням по відкритій місцевості, що призводило до великих втрат в особовому складі.
Британська розвідка припускає, що з початку жовтня Росія в штурмах за місто втратила кілька тисяч солдатів.
"Російське командування продовжує демонструвати готовність зазнавати великих втрат особового складу заради незначних територіальних здобутків", – йдеться у повідомленні.

Раніше розвідка Британії повідомила, що ні українські, ні російські війська не здатні прорвати лінію фронту в Україні через надійну протиповітряну оборону обох сторін і величезну лінію зіткнення, яку необхідно утримувати.
У районі Авдіївки великомасштабний російський наступ натрапив на потужну українську оборону.
Як відомо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що війна з Росією переходить на новий етап: "позиційна" боротьба зі статичними та виснажливими боями. Щоб перемогти в ній, потрібні високі технології.