Зеленський відвідав навчальний центр з підготовки артилеристів

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із центрів підготовки підрозділів ракетних військ і артилерії та ознайомився з новітніми зразками артилерійського й інженерного озброєння і військової техніки, що перебувають на озброєнні Збройних Сил України.
Про це повідомили в Офісі президента України.
Начальник Головного управління ракетних військ і артилерії Генерального штабу ЗСУ Сергій Баранов доповів главі держави про особливості застосування артилерійського озброєння й техніки, зокрема САУ AS-90, гармати Д-30, САУ 2С22 "Богдана", САУ PzH 2000, установки БПЛА Shark. Він поінформував Володимира Зеленського про обсяги такого типу озброєння, необхідні для війська.
Начальник інженерних військ – начальник управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗСУ Олександр Яковець ознайомив президента зі зразками інженерної техніки: інженерним танком Wisent 1, бронетранспортером MaxxPro з мінним тралом Spark, машинами розмінування Ahlmann 12BS та GCS-200, танковим мостоукладачем Biber.

Яковець детально розповів Зеленському про застосування роботизованих систем для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях та поблизу зони активних бойових дій. Він відзначив інженерний танк Shredder, який є одним з найкращих зразків. За його словами, нині триває активне навчання особового складу із його використання.
Також президентові продемонстрували взаємодію артилерії та інженерних військ під час виконання бойових завдань, зокрема придушення вогневої точки противника, розгородження мінно-вибухових загороджень та зайняття ворожої позиції.
Після стрільб військовослужбовці ракетних військ передали Зеленському планшет із гравіюванням, а інженери – свій логотип і прапор.
Зазначимо, сьогодні відзначають День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.
Фото: president.gov.ua