Федоров заявив про збільшення виробництва дронів у понад 100 разів

В Україні більш ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів порівняно з минулим роком. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
"Потрібно розуміти, що це війна технологій. Сьогодні дрони, РЕБ, захист нашої техніки від дронів ворога, системи ситуаційної обізнаності, супутниковий зв'язок – це важливі компоненти технологічної війни. Тут потрібна максимальна дерегуляція, відкриття ринків, для того, щоб бізнес міг отримати контракти, створювати продукти, масштабувати виробництво", – сказав Федоров.

Він нагадав, що в Україні створили пілотний проєкт "Армія дронів". Також було прийнято десятки постанов, законів, дерегульовано цей напрямок та збільшено фінансування.
"І якщо порівнювати цей рік і минулий рік, то більше ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів, які наші Збройні сили, взагалі всі Сили оборони, отримають до кінця року", – зазначив міністр.

Федоров також розповів, що у застосунку "Дія" відкрили напрямок військових проектів і сьогодні вони активно інкорпоруються. Наразі вже більш ніж 40 виробників БПЛА інкорпорувалися в "Дію".
"Ось так для мене виглядає ця екосистема, яка дозволяє швидко приймати рішення і бачити результати на полі бою від цих політик, які формуються урядом", – додав міністр.