Штурмів стало менше: Росія змінила тактику захоплення Авдіївки

Росія за останні кілька днів вдвічі зменшила кількість спроб штурмувати Авдіївку. Однак окупанти почали закидувати місто авіабомбами.
Про це заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.
Водночас з тим на Мар’їнському напрямку тим часом росіяни атакують з тією ж силою.
"Противник тільки за дві ночі скинув у район Авдіївки 40 керованих авіабомб. Але кількість штурмів на цей час стала дещо меншою. Можна сказати, навіть в два рази, якщо порівнювати з позавчора і вчора", – сказав Штупун.

Речник зазначив, що така тактика росіян не є дивною, адже за п’ять діб вони втратили в Донецькій області близько 2400 осіб вбитими і пораненими. За цей же період Сили оборони близько 150 одиниць бронетехніки окупантів.
В районі Авдіївки українські захисники сьогодні відбили шість ворожих атак, а в районі Мар’їнки було 20 безуспішних атак окупантів.
Російський наступ на Авдіївку
Війська РФ близько тижня тому суттєво активізували наступ на Авдіївку. Окупанти активно обстрілюють місто та сусідні населені пункти.
Як зазначав начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, цей наступ є наймасштабнішим із 2014 року. Також він повідомляв, що ворог не припинить штурми в районі Авдіївки попри шалені втрати у живій силі та техніці.
Зазначимо, що нещодавно після відносного затишшя окупанти знову посилили спроби оточити місто. При цьому в Авдіївці залишаються мирні жителі.