Сина Байдена звинувачують у незаконному зберіганні зброї: йому загрожує термін

Міністерство юстиції США в четвер оголосило сину президента Хантеру Байдену федеральні звинувачення, пов’язані з незаконним зберіганням зброї, після провалу мирової угоди в липні.
Про це повідомляє NBC News.
Звинувачення щодо Байдена-молодшого стосується трьох статей про незаконне володіння зброєю. Дві пов’язані з неправдивими заявами про вогнепальну зброю, а третя – володіння вогнепальною зброєю особою, яка вживає наркотики.
Йдеться про епізод жовтня 2018 року, коли син президента США "свідомо зробив неправдиву та фіктивну письмову заяву", купуючи револьвер Colt Cobra 38SPL: продавцеві зброї у штаті Делавер він сказав, що наркотиків не вживає.
Зброєю Хантер-молодший володів "приблизно з 12 по 23 жовтня 2018 року". За всіма трьома пунктами йому загрожує максимум до 25 років позбавлення волі.
Американські юристи зауважують, що звинувачення, висунуті сину президента США, рідко переслідуються в судовому порядку. Крім того, пункт про володіння зброєю у стані наркотичного сп’яніння наразі оскаржується в судах і може зрештою бути визнаний неконституційним.
Справу про незаконне зберіганні зброї розслідує спецпрокурор Мін’юсту США Девід Вайс.
До липня Байден-молодший і прокурори досягли мирової угоди в іншому розслідуванні – щодо ухиляння від сплати податків, яка передбачала відмову від оголошення звинувачень щодо зброї. Але суддя відхилила угоду, висловивши занепокоєння нібито втручанням у розслідування.
Нагадаємо, що раніше цього тижня спікер Палати представників США республіканець Кевін Маккарті оголосив про початок розслідування стосовно оголошення імпічменту Джо Байдену, пов'язаного і з бізнес-діяльністю його сина.