Розвідка Британії стежитиме за Чорним морем – Сунак

Розвідка Великої Британії стежитиме за діями Росії у Чорному морі, щоб окупанти не могли атакувати цивільні судна. Про це заявив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак, цитує його Sky News.
За його словами, Лондон вживе низку заходів, які допоможуть світу у боротьбі із "зерновою зброєю" диктатора Володимира Путіна.
"Британія використовуватиме воєнну розвідку та спостереження для відстеження активності Росії в Чорному морі, щоб запобігти будь-яким російським ударам по цивільних судах, що перевозять зерно", — сказав Сунак.

Він зазначив, що його країна також проведе міжнародний саміт із продовольчої безпеки.
Британська газета The Daily Telegraph пише, що авіація країни захищає вантажні судна, які перевозять зерно з України. В останні тижні британські літаки патрулюють Чорне море, щоб утримати Росію від завдання ударів по цивільних судах.
"Ми будемо використовувати нашу розвідку, спостереження та рекогносцування для спостереження за діяльністю Росії в Чорному морі. У рамках цих операцій зі спостереження літаки ВПС Великобританії здійснюють польоти над цим районом, щоб утримати Росію від завдання незаконних ударів по цивільних судах", — заявили в офісі Сунака.