Пашинян заявив про накопичення військ Азербайджану та загрозу ескалації

Азербайджан уже кілька днів накопичує війська вздовж лінії зіткнення з Нагірним Карабахом та вздовж вірмено-азербайджанського кордону. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.
За його словами, за останній тиждень військово-політична ситуація у регіоні суттєво загострилася. Він також сказав, що "політика зазіхань на суверенну територію Вірменії продовжується".
Вірменський прем'єр нагадав про прикордонну сутичку 1 вересня, внаслідок якої загинули троє вірменських військовослужбовців, поширення новин про порушення режиму припинення вогню з боку Азербайджану та блокування Лачинського коридору, що досягло свого апогею гуманітарної кризи в Нагірному Карабаху. Пашинян підкреслив, що цими діями Азербайджан демонструє свій намір вчинити нову військову провокацію проти Нагірного Карабаху та Вірменії.
"Щоб виправдати подібну провокацію, в хід вводяться хибні та невідповідні дійсності тези", – сказав Пашинян, не уточнивши, про які тези йдеться.

Однак він заявив, що ситуація така, що міжнародна спільнота, держави-члени Ради Безпеки ООН повинні вжити серйозних заходів для запобігання новому вибуху в регіоні.
Усі права захищені (с) "Эхо Кавказа". Друкується з дозволу Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, 2101 Коннектикут авеню, Вашингтон 20036, США.