NYT: Кім Чен ИН приїде до Путіна, щоб обговорити постачання зброї до Росії

Глава Північної Кореї Кім Чен Ин має намір у вересні відвідати Росію і на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним обговорити постачання озброєння
Про це повідомили американські джерела видання The New York Times.
Так, Кім Чен Ин планує поїхати до Росії цього місяця, щоб зустрітися з президентом Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання Росії більшої кількості озброєнь, а також військову співпрацю в інших сферах.
За словами офіційних осіб, Кім, ймовірно, поїде з Пхеньяну до Владивостока на бронепоїзді.
Путін хоче, щоб Кім погодився відправити Росії артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім хотів би, щоб Росія надала Північній Кореї передові технології для супутників та атомних підводних човнів. Також Кім сподівається на продовольчу допомогу.
За словами офіційних осіб, зустріч пройде у кампусі Далекосхідного федерального університету у Владивостоці в рамках Східного економічного форуму, що проходитиме з 10 по 13 вересня. Крім того, Кім планує відвідати 33-й пірс, де швартуються військові кораблі Тихоокеанського флоту Росії.
Нагадаємо, наприкінці липня міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав з візитом Північну Корею та провів зустріч із Кім Чен Ином.