Єрмак розповів про результати візитів до Швеції, Данії та Греції

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про результати візитів до Швеції, Данії, Греції.
Про це говорить заява Єрмака в Telegeram.
"Під час підготовки таких візитів президент Володимир Зеленський завжди підкреслює важливість максимального результату. Жодних поїздок заради поїздки – кожна має завершуватися конкретним зміцненням України", – написав Єрмак.

За його словами, Україна в цьому плані стала лідером – ми приходимо з пропозиціями, з конкретними алгоритмами вирішення не тільки питання війни в Україні, але і глобальних викликів.
Він також повідомив, що подібні візити передбачають зустрічі з послами, а також з радниками нацбезпеки країн.
"Особисті контакти Президента з лідерами держав, розмови про геополітику, є ключовими в цьому процесі. Результат цих візитів – далеко не останнє, що буде зроблено. Попереду ще багато роботи, зокрема, над підготовкою вже згаданого Глобального саміту миру лідерів держав, на якому можуть бути ухвалені рішення, що покладуть край війні", – повідомив керівник ОП.

Візит Зеленського в Європу
На вихідних Зеленський відвідав країни Північної Європи: Швецію, Нідерланди та Данію. Потім Зеленський вирушив до Афін для зустрічі з лідерами Західних Балкан.
На саміт лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.
Також президент Володимир Зеленський провів зустрічі із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим і президентом Сербії Олександром Вучичем у межах саміту Україна – Балкани, який відбувся в Афінах.