Росіяни вдарили ракетою по центру Чернігова: є загиблі та поранені

Російські війська вранці 19 серпня вдарили по центру Чернігова, ймовірно, балістичною ракетою. Є загиблі та поранені.
Про це повiдомляють голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, "Суспільне Чернігів", Повітряні сили ЗСУ, президент Володимир Зеленський, голова МВС Ігор Клименк, МВС.
"Ворог обстріляв центр Чернігова. Ймовірно балістична ракета. Залишайтесь в укриттях. Деталі згодом".
"Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками посвячених яблук… Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові. Загинуло 5 осіб. Травмовано 37 людей, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога".

Оновлено: Міністерство внутрішніх справ пізніше повідомило про 7 загиблих і 90 поранених.
"Невпізнана жінка. Кількість загиблих зросла до 7.
… За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина в тяжкому стані.
На даху одного з будинків розгорілася пожежа. Рятувальники ДСНС оперативно загасили вогонь. На місці працюють 20 слідчо-оперативних груп поліції Чернігівщини та 2 криміналістичні лабораторії".
Президент Володимир Зеленський, який вирушив до Швеції, оприлюднив відео з місця удару.
"Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних", – написав він у соцмережах про удар по центру Чернігова.

Президент пообіцяв працювати над більшою консолідацією світу проти російського терору.
Повітряні сили Збройних сил України повідомляли про ракетну небезпеку для Чернігівської, Полтавської та Сумської області – а пізніше також про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА по Чернігівській області.
Оновлено: Міністерство внутрішніх справ повідомляє про 6 загиблих у Чернігові. Зокрема, загинула 6-річна дитина. На місці патрульні намагалися надати їй допомогу, але врятувати дитину не вдалося. Мати дитини перебує у лікарні у важкому стані.
Глава МВС Клименко повідомляє про 42 поранених.