Арахамія прокоментував розмови про відмову від територій в обмін на членство в НАТО

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що гіпотетичні міркування про відмову України територій в обмін на членство в НАТО заохочують Росію до подальшої агресії.
Про це говорить коментар Давида Арахамії в Telegram.

"Розмови про відмову від наших територій в обмін на будь-що лише заохочують агресію. У принципі, ми це вже бачимо по перших реакціях із Москви.
Їм ця ідея подобається, бо вона узаконює загарбницькі війни й підриває міжнародне право. Вона веде до поразки демократії та тріумфу тоталітарних режимів.
Відмова від територій не означає закінчення війни. Вона гарантує нові конфлікти у різних точках земної кулі".
Передісторія:
Керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок Російській Федерації. "Я вважаю, що одним із рішень може бути відмова України від території і отримання членства в НАТО в обмін на це", – заявив він. У Міністерстві закордонних справ України вважають такі розмови "абсолютно неприйнятними". Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що розмін території на "парасольку НАТО" означатиме програш демократії і заохотить Росію повернутися до війни "зі збільшеними апетитами". Секретар РНБОУ Олексій Данілов назвав "дивним вкидом" заяву посадовця НАТО про можливість членства України Альянсі в обмін на відмову від окупованих Росією територій.