США можуть навчати українських пілотів на F-16: у Білому домі назвали умову

Сполучені Штати Америки можуть провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16, якщо тренування не організують країни Європи.
Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє кореспондент "Голосу Америки" Джефф Селдін у Twitter.
"США відкриті для навчання українських пілотів, якщо європейські партнери не мають для цього можливості", – наводить кореспондент слова Кірбі.

При цьому американський чиновник додав, що США прагнуть просуватися вперед щодо надання Україні "довгострокових можливостей".
Навчання українських пілотів
Нагадаємо, ще кілька місяців тому частина країн-союзників України вирішила навчати українських пілотів на F-16. Це сталося після того, як відповідну ініціативу підтримав президент США Джо Байден.
Пізніше було створено авіаційну коаліцію, в рамках якої мають проходити тренування та постачання винищувачів для нашої країни.
Як зазначали українські чиновники, зокрема президент Володимир Зеленський, навчання пілотів на F-16 має розпочатися у серпні.
При цьому неназвані чиновники розповіли CNN, що станом на 1 серпня країни Європи не передавали на затвердження Сполучених Штатів Америки план навчання українських пілотів на F-16. Це необхідно для того, щоб розпочати тренування.