ЗМІ: Главу райради на Одещині затримали, у ексгубернатора – обшуки

ЗМІ повідомляють про обшуки у ексгубернатора Одеської області Сергія Гриневецького та голови райради Білгород-Дністровського району Григорія Мельниченка; останній фігурує у справі про крадіжки і затриманий.
Про це повiдомляє Думська із посиланням на джерела.
Зранку "Думська" та низка одеських Telegram-каналів повідомили, що до Мельниченка прийшли співробітники Служби безпеки. Пізніше ЗМІ уточнили, що в нього провели обшуки, і Мельниченко затриманий.

"Також є інформація про обшуки в Сергія Гриневецького, але ексгубернатор зараз на якомусь заході, тож цю інформацію "Думській" не прокоментував".
За інформацією видання, Мельниченко разом із депутатом облради від забороненої "ОПЗЖ" проходять у справі про вкрадені катери. Чиновників притягують до відповідальності за статтею – крадіжка в особливо великих розмірах (ст. 185 ч. 5 Кримінального кодексу України).
За інформацією джерел видання в регіональній Держекоінспекції, плавзасоби незаконно передали Мельниченку під час реорганізації інспекцій Одеської та Миколаївської областей. Державі було завдано збитків у понад 3 мільйони гривень.
Нагадаємо, що Мельниченко – зять Гриневецького та член партії "Довіряй Справам".

Що передувало:
У 2020 році Гриневецького призначили губернатором Одещини. "Схеми" повідомляли, що подання на призначення просив внести голова ОП Андрій Єрмак. В Одеській ОДА склали люстраційний висновок щодо Гриневецького, коли він подавався на посаду заступника голови ОДА. Довідка свідчить, що йому заборонено обіймати посаду такого рівня, згідно із законом "Про очищення влади". У 2020 році Гриневецький переміг у суді проти Одеської ОДА в справі про визнання незаконним рішення щодо його люстрації. На початку березня 2022 року Гриневецького звільнили з посади.
Нагадаємо:
Гриневецький з 1990-го по 1991-й рік був першим секретарем Роздільнянського районного комітету Комуністичної партії України Одеської області. Він взимку 2014 як народний депутат брав участь у ганебному голосуванні "руками" і підтримав закони, які посилювали контроль за громадянами та знімали відповідальність з правоохоронців під час Євромайдану. У 2012 році він отримував державну нагороду з рук Віктора Януковича. 2010 року як тодішній "губернатор" Одещини він відкрито закликав голосувати за Януковича в другому турі президентських виборів. 2009 року "Українська правда" мала свідчення про участь Гриневецького в сепаратистських заходах на Донеччині під час Помаранчевої революції