В ОП закликали посилити військову допомогу Україні на тлі атак на кораблі РФ

Військова допомога та постачання в Україну "знарядь відплати" потрібно посилити. Довгі переговори дають Росії час, щоб "залатати дірки".
Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє його Twitter.
Подоляк зробив заяву на тлі атак на російські кораблі у Чорному морі. Він зазначив, що останні події вказують, що шлях до миру лежить через:
звільнення українських територій; руйнування російських військових баз і стратегічних складів у Криму; примушування РФ до виконання норм міжнародного права; різке скорочення російського комерційного потенціалу; прискорене знищення сухопутної військової техніки ворога.
"Жодні розмови/переговори марні, бо дають РФ змогу залатати дірки й донаростити агресію. Час позбутися ілюзій. Час збільшити обсяги постачання в Україну "знарядь відплати"", – зазначив Подоляк.

Що цьому передувало
В ніч на 4 серпня СБУ під час спецоперації у бухті Новоросійська атакувала дронами великий десантний корабель "Оленегорский горняк". За даними ГУР Міноборони, росіяни найближчим часом не зможуть відремонтувати цей корабель.
Крім того, цієї ночі у Керченській протоці наземним дроном був атакуваний нафтовий танкер РФ SIG. У момент удару він був завантажений паливом. Відомо, що спецоперацію провела СБУ спільно з ВМС України.