Зеленський: Кримський міст – ціль України, яка має бути нейтралізована

Президент Володимир Зеленський заявив, що Кримський міст для України є законною ціллю, адже ним окупанти перевозять зброю. За його словами, ця ціль має бути "нейтралізованою".
Про це заявив Зеленський по відеозв'язку на Аспенському безпековому форумі.

"Ціль – повернути весь Крим, тому що це наша суверенна територія… Керченський міст не якась маленька логістична дорога. Він використовується для доставки боєприпасів і мілітаризації Криму.
Для нас зрозуміло, що цей ворожий об'єкт, побудований поза межами міжнародного права, тому зрозуміло, що це наша ціль і будь-яку ціль, яка несе війну, а не мир, має бути нейтралізовано".

Зеленський також підкреслив, що контрнаступ України просувається повільніше, ніж очікувалося, оскільки операція почалася пізніше, ніж планувалося спочатку:
"Через те, що ми почали трохи пізніше… це дало Росії час замінувати всю нашу землю і побудувати кілька ліній оборони".
Президент заявив, що попри труднощі, Україна рухається вперед.

"Ми не хотіли втрачати наших людей, наших кадрів і наших військовослужбовців, ми не хотіли втрачати техніку і тому досить обережно ставилися до наступальних дій. Я б сказав, що ми наближаємося до моменту, коли відповідні дії можуть набрати темп, тому що ми вже проходимо через деякі місця, де є міни, і розміновуємо ці райони".