170 сенаторам держави-агресорки повідомили про підозру: що їх чекає

Сенатори вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 170 сенаторам ради федерації федеральних зборів РФ повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України), за інформацією пресслужби силовиків.
За даними слідства, бувши представниками влади, підозрювані взяли участь у засіданні ради федерації і підтримали ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими "Донецькою та Луганською народними республіками", а також звернення президента РФ про використання збройних сил за межами Росії.
У жовтні 2022 року вони взяли участь у відкритому голосуванні щодо ратифікації договорів між РФ та псевдореспубліками, а також окупованими Запорізькою та Херсонською областями про прийняття їх до РФ та утворення у складі російської федерації нових "суб’єктів", а також відповідних федеральних конституційних законів.
"У такий спосіб сенатори вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Ці дії призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також сприяли іншим представникам влади та збройних сил РФ у веденні агресивної війни", — кажуть в СБУ.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.