ЗМІ: Усик та Ф’юрі домовилися про бій за звання абсолютного чемпіона

Команди елітних боксерів Олександра Усика й Тайсона Ф'юрі проінформували Всесвітню боксерську асоціацію (WBA) про домовленість щодо поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу.
Про це повідомляє BoxingScene.
Президент асоціації Хільберто Мендоса оголосив про узгоджений бій за абсолют. Угоду про поєдинок організації підтвердили представники українського чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF, IBO та британця з титулом WBC.
"Обидві сторони узгодили умови. Усик погодився на розподіл гонорару 70/30. Для роботи над контрактом боксери попросили час", – заявив функціонер.

Напередодні Ф'юрі висунув ультиматум українцеві, за яким Усик міг сподіватися лише на 30% призових. Більше того, у випадку тривалих роздумів володар чотирьох чемпіонських поясів втрачав би ще по відсотку на день. Натомість WBA та інші боксерські організації встановили дедлайн для домовленості – цей тиждень.
Зрештою, Усик погодився на несправедливий розподіл гонорарного фонду. Єдиною умовою 36-річного боксера стало зобов'язання для Ф'юрі перерахувати 1 млн фунтів допомоги українцям відразу після бою. Поєдинок планують провести 29 квітня на "Вемблі".
До слова, раніше Україна оголосила бойкот чемпіонату світу з боксу через участь РФ і Білорусі.