Укренерго: Дефіцит потужності в країні зменшився

В Україні дещо зменшився дефіцит потужності в енергосистемі. Аварійні відключення наразі діють лише в Одеській області.
Про це пише Facebook-сторінка "Укренерго".
Споживання електроенергії в країні знизилось, порівняно з робочим днем. Через збільшення виробництва на теплових електростанціях – зменшився дефіцит потужності.
"Вийшов з ремонту один блок на тепловій електростанцій. Також завдяки відновленню трансформаторного обладнання на підстанції "Укренерго", включено в роботу ще один блок на одній з електростанцій", – пише пресслужба.

Водночас обсягу електроенергії недостатньо, аби покрити споживання у повному обсязі, у зв'язку з чим дефіцит зберігається.
До усіх обленерго були доведені ліміти споживання, перевищення яких призведе до запровадження аварійних відключень в регіоні.
"Внаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій НЕК "Укренерго", в Одесі та прилеглих районах діють аварійні відключення. Разом з Одеською обласною військовою адміністрацією та обленерго фахівці "Укренерго" розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів", – додає "Укренерго".

Нагадаємо, що в Одеській області сталась аварія на магістральній мережі. В "Укренерго" описали ситуацію з енергопостачанням в регіоні.