Німеччина схвалила постачання Україні 88 танків Leopard 1

За даними німецького видання Süddeutsche Zeitung, уряд Німеччини схвалив постачання Україні 88 танків старого покоління Leopard 1.
Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву десятки старих Leopard 1 після ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро, повідомляє ЗМІ з посиланням на "урядові джерела".
Також у публікації наголошується, що це може призвести до виникнення проблем із постачанням, оскільки Leopard 1 більше не виробляються, а їх снаряди мають інший калібр, ніж новіші Leopard 2.
Крім цього, повідомляється, що німецькі офіційні особи обговорили з міністерством закордонних справ Катару можливе придбання 15 зенітних самохідних установок Gepard, які арабська країна закупила з метою безпеки стадіонів під час минулорічного чемпіонату світу. Також Берлін намагається отримати більше боєприпасів із Катару.
"Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це допомогло б українцям", – сказав у коментарі міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.