Умєров спростував повідомлення про російський наступ з трьох сторін у лютому

Голова Фонду держмайна України, нардеп Рустам Умєров, який також брав участь у російсько-українських переговорах після 24 лютого 2022 року, спростував повідомлення про нібито новий наступ РФ на Україну у лютому.
До цього американське видання Daily Beast опублікувало новину, в якій з посиланням на Умєрова повідомило, що Росія готується до нового наступу на Україну з трьох напрямків у лютому.
"Рустем Умеров заявив, що Кремль готується до нового просування, яке може початися вже в лютому. Наступ міг би відбутися з півночі, через білоруський кордон, з російських опорних пунктів на сході України та з півдня, де окупований з 2014 року Крим та сусідні міста Мелітополь і Запоріжжя, які тепер також під контролем Росії", — йшлося у початковій версії статті.

"Російські війська, які оточили нас із 240 градусів, атакують з боку Чорного моря, з боку Білорусі, Луганської та Донецької областей", — сказав Умєров виданню.

Фото: web.archive.org
На своїй сторінці в Facebook Рустем Умєров це спростовує.
"Жодних прогнозів та передбачень під час розмови з виданням Daily Beast з мого боку не було зазначено", — наголосив український нардеп.

Він додав, що видання оперативно відреагувало і вже зазначило коректне формулювання у тексті. Тепер там зазначається, що Україна вже 10 місяців перебуває під постійною загрозою з різних напрямів.
«Він [Умєров] зазначив, що Україні загрожують з багатьох напрямків, але не уточнив, звідки саме» — йдеться в останній версії матеріалу видання.
Фото: Скриншот thedailybeast.com Умєров у своєму Facebook наголосив, що війна з Росією триває майже дев’ять років, тож Україна «готова до будь-яких сценаріїв».
WP нещодавно повідомило, що глава ЦРУ таємно відвідав Київ, обговоривши із президентом України Володимиром Зеленським новий наступ РФ та підтримку США.
Глава Міноборони України Олексій Резніков прогнозував, що новий масштабний наступ російських військ розпочнеться навесні.