Розвідка Британії оцінила загрозу розгортання авіації РФ у Білорусі

Хоча Росія утримує значну кількість військ у Білорусі, вони навряд чи становлять реальну наступальну силу, а нове розгортання російської авіації не є підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України. Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в середу.
Розвідка нагадує, що 8 січня 2023 року міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення спільних російсько-білоруських тактичних льотних навчань, які відбудуться на території країни з 16 січня по 1 лютого 2023 року.
Станом на 8 січня 2023 року авіалюбителі зафіксували прибуття загалом 12 вертольотів підтримки Мі-8 та ударних вертольотів Мі-24 і Ка-52. Деякі з них з маркуванням "Z" приземлилися на авіабазі в Мачулищах під Мінськом.
"Нове розгортання російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України. Хоча Росія утримує значну кількість військ у Білорусі, вони здебільшого задіяні у навчаннях. Вони навряд чи становлять реальну наступальну силу", – сказано у зведенні.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 11 January 2023 Find out more about the UK government's response: https://t.co/bqbfvEyU7N???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/zTPdQ7rQX7 — Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) January 11, 2023