Міністр оборони: Ізраїль підвищив готовність до атаки на Іран

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, який йде у відставку, заявив, що країна підвищила готовність до нападу на іранські ядерні об'єкти.
Як повідомляє агентство Bloomberg, виступаючи на церемонії випуску пілотів ВПС, Ганц сказав, що вони одного дня можуть взяти участь у цьому нападі:
«За два-три роки… ви можете взяти участь в атаці на ядерні об'єкти в Ірані, до якої ми готуємося, а останніми роками значно підвищуємо готовність».

Ізраїль дедалі більше стурбований тим, що Іран може попросити Росію про допомогу зі своєю ядерною програмою в обмін на постачання зброї для повномасштабної війни проти України. Ізраїль має намір вжити будь-яких заходів, щоб не допустити появи в Ірану ядерної бомби, пише Bloomberg. Агентство також нагадує, що у 2007 році Ізраїль знищив недобудований ядерний реактор у Сирії.
У четвер, 29 грудня, парламент Ізраїлю має затвердити новий уряд на чолі з Біньяміном Нетаньягу. Очікується, що Ганц залишиться в парламенті як представник опозиції.
Раніше The New York Times повідомило, що США разом із Ізраїлем працюють над тим, що позбавити Іран можливості виробляти і постачати країні-агресору Росії дрони для використання у війні проти України.