Мінфін: Україна отримає пільговий кредит на 530 млн доларів від МБРР

Кабінет міністрів ухвалив рішення про залучення додаткового фінансування у розмірі 530 млн доларів у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
За даними міністерства, кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії. Термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

"Кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо", – йдеться в повідомленні.

Проєкт "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить 7,3 млрд доларів. Мета зазначеного проєкту – підтримка стійкої спроможності уряду України здійснювати адміністративну діяльність та надавати послуги для виконання основних державних функцій на національному та регіональному рівнях.