Як виплачуються “військові” пенсії в Україні: роз’яснення ПФУ

"Військові" пенсії в Україні призначаються та виплачуються військовослужбовцям після їх звільнення зі служби. Про це, з посиланням на Пенсійний фонд України
Водночас виплата "військових" пенсій не припиняється у разі повторного прийняття пенсіонерів з числа військовослужбовців на військову службу:
за призовом під час мобілізації, на особливий період, за призовом резервістів в особливий період, за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня звільнення.
"Після звільнення зі служби пенсії таких військовослужбовців переглядаються з урахуванням додаткової вислуги років та грошового забезпечення, що визначається за останньою посадою на час повторного звільнення зі служби", – йдеться в повідомленні.

Для перерахунку пенсії уповноважений орган силового міністерства або відомства, з якого військовослужбовець звільнився зі служби, надає: грошовий атестат, довідку про додаткові види грошового забезпечення та розрахунок вислуги років військовослужбовця, зазначили в ПФУ.