ПриватБанк почав виплати за новою програмою Червоного хреста

ПриватБанк оголосив про початок виплат українцям у рамках допомоги від спільного проекту Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Мінcоцполітики.
За умовами проекту, допомогу отримають малозабезпечені сім’ї із постраждалих громад, а її розмір становить 2500 грн на особу на місяць, тривалість програми – 3 місяці.
Як здійснюватимуть виплати?
У ПриватБанку зазначають, що кошти перерахують безпосередньо голові домогосподарства за допомогою переказу PrivatMoney на банківську картку українського банку, яка була зареєстрована у Міністерстві соціальної політики.
Спочатку отримувачам допомоги має прийти SMS-повідомлення, а потім прийде сповіщення про зарахування грошей від ПриватБанку.
Якщо у мене немає такої картки?
У такому випадку допомогу можна оформити у відділенні ПриватБанку або за телефоном 3700. Там можна попросити перерахувати на картку ПриватБанку, вказавши її при отриманні, чи видати гроші готівкою.

Як зареєструватись у програмі?
Ніякої додаткової процедури не потрібно, оскільки отримувачі допомоги, чий номер телефону доступний, будуть проінформовані про включення до програми через SMS-повідомлення від Червоного Хреста.
Це сім’ї, які мають офіційний статус малозабезпечених, і до 24 лютого проживали в одній із громад, які постраждали від війни.
Також немає різниці, чи виїхала така родина зі свого постійного місця проживання чи залишилась після початку повномасштабного вторгнення.
На які області поширюється дія програми?
Допомогу нададуть сім'ям в окремих громадах таких областей:

Донецької;
Луганської;
Запорізької;
Житомирської;
Київської;
Миколаївської;
Сумської;
Харківської;
Херсонської;
Чернігівської.