Міноборони Британії: У ЗСУ є успіхи в Херсонській області

За інформацією Міністерства оборони Великої Британії, російські окупаційні війська намагаються атакувати Сєвєродонецьк із трьох напрямків, але українська оборона тримається.
У повідомленні відомства йдеться, що за останні 24 години жодній із сторін не вдалося значно просунутися вперед та поки Росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах.
При цьому українські війська нещодавно досягли певних успіхів, завдавши контрударів у південно-західній частині Херсонської області, у тому числі відновивши плацдарм на східному березі річки Інгулець.
"Оскільки фронт окупованої зони простягається більш ніж на 500 км, Росія та Україна стикаються зі схожими проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно звільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій", – зазначають у Міноборони Британії.

В окупованій Херсонській області окупанти примусово узгоджують свою адміністрацію з адміністрацією Російської Федерації, вводячи російський рубль як платіжний засіб та наймаючи російських вчителів для впровадження російської програми та мови у школах.
"Росія, швидше за все, заявлятиме про окупацію Херсона як свідчення покращення управління та рівня життя українського народу", – додали у відомстві.