Мінюст: Скільки Україна витрачає на одного полоненого РФ

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що місячне утримання одного російського військовополоненого коштує Україні три тисячі гривень
Він уточнив, що гроші йдуть на харчування, одяг, засоби гігієни та комунальні платежі, а також на медичне обладнання, ліки та зарплату персоналу.
"Такі витрати виправдані, адже умови утримання військовополонених мають відповідати Женевській конвенції. Повний доступ до таких осіб мають і представники Червоного Хреста", — наголосив Малюська.

Очільник Мін'юсту уточнив, що в Україні було створено табір для військовополонених, де перебувають особи, щодо яких немає перспектив швидкого обміну.

Військових РФ, які тільки потрапили в полон, або щодо яких є плани обміняти їх на українських захисників, розміщують в установах виконання покарань Мін'юсту практично по всій території України. При цьому утримують окремо від інших ув'язнених із метою безпеки.
"Наше завдання мінімум — утримувати військовополонених у таких умовах, щоб потім ніхто не міг говорити про те, що ми катуємо таких осіб, вчиняємо воєнні злочини щодо них тощо. Російські військовополонені — це насамперед обмінний фонд, щоб звільнити наших українських захисників із ворожого полону", — зазначив міністр.