В ОПУ відповіли на заяви Угорщини про “психічні проблеми” Зеленського

В Офісі президента Володимира Зеленського назвали «дикими» висловлювання спікера угорського парламенту Ласло Кевера, який заявив про «психічні проблеми» українського лідера.
Про це заявив заступник голови ОПУ Андрій Сибіга.
"Народ завжди мудрий і знає століттями, як відповідати на зовсім неприйнятні, дикі висловлювання „недополітиків“ на кшталт нешановного глави державних зборів Угорщини: He who is guilty is the one that has much to say; Осла впізнаєш по вухах, а дурня — по балаканині; У короткого розуму мова довга", — зазначив він.

Коментуючи слова Кевера про те, що угорській меншості в Україні нібито може щось загрожувати, Сибіга нагадав йому про воєнні злочини самих угорських військ проти українців під час Другої світової.

"На цій хвилі хотілося б почути оцінку політика про те, як угорські фашисти спалили живцем тисячі людей у чернігівському селі Корюківка — один з найжахливіших злочинів другої світової. Усі угорські солдати-фашисти були „психічно здорові“?", — звернувся до нього представник ОПУ.

Водночас він висловив сумніви, що слова окремого політика у цьому випадку висловлюють позицію угорського народу.
"І угорський мудрий народ завжди підтримуватиме дружні стосунки з українським народом, на відміну від тимчасових політиків", — наголосив Сибіга.